sâmbătă, 5 martie 2011

Puterea anti-oxidantă a unor uleiuri esenţiale (în unităţi ORAC / 100 ml produs)

Puterea anti-oxidantă a unor uleiuri esenţiale (în unităţi ORAC / 100 ml produs)
  • 1.078.687 - Cuişoare
  • 379.800 - Iarba de smirnă
  • 298.300 - Coriandru
  • 238.400 - Fenicul
  • 221.000 - Salvia muscat
  • 218.600 - Muşeţel
  • 169.000 - Cedru
  • 160.400 - Trandafirul de damasc
  • 159.590 - Cimbrul
  • 158.100 - Nucşoara
  • 153.007 - Oregano
  • 134.300 - Roiniţa
  • 130.900 - Măghiran
  • 130.000 - Ylang ylang
  • 113.200 - Ulei din lemn de trandafir
  • 103.440 - Scorţişoara
  • 101.000 - Muşcata trandafir, geranium, năpraznica
  • 99.300 - Ghimbir
  • 98.900 - Dafinul
  • 83.000 - Eucalipt
  • 82.400 - Chimion turcesc
  • 79.700 - Piper negru
  • 74.300 - Khus-khus
  • 73.600 - Portocal dulce
  • 69.200 - Lămâia verde Kafru
  • 61.900 - Sânziana de grădină
  • 55.900 - Coada şoricelului
  • 54.000 - Busuioc
  • 47.900 - Bradul argintiu
  • 37.900 - Tarhon
  • 37.300 - Menta
  • 35.600 - Mărar
  • 30.300 - Ţelina
  • 26.500 - Mandarine
  • 25.400 - Mirt
  • 24.300 - Chiparos
  • 18.898 - Portocală
  • 189.000 – vitamina C
  • 135.000 – vitamina E
  • 70.000 – cireşele Acerola
  • 26.000 – pudra de cacao neprelucrată
  • 25.300 – fructul de lyci
  • 13.120 – ciocolata neagră
  • 6.740 – ciocolata cu lapte
  • 5770 – prune uscate
  • 5216 – 1 pahar de must de struguri negri
  • 3307 – rodie
  • 2830 – strugurii negri
  • 2400 – afine
  • 2036 – mure
  • 1939 – usturoi
  • 1770 – varză
  • 1750 – coarne
  • 1540 – fragi
  • 1506 – noni
  • 1274 – 1 pahar suc de grape-fruit roşu
  • 1260 – spanac
  • 1220 – zmeură
  • 1150 – bostan galben
  • 1142 – 1 pahar suc de portocală
  • 980 – varză de Bruxelles
  • 949 – prune negre
  • 930 – salata alfalfa
  • 909 – spanac fiert
  • 890 – broccoli
  • 840 – rădăcină de sfeclă
  • 782 – avocado
  • 750 – portocala
  • 739 – struguri roşii
  • 710 – piper roşu
  • 670 – cireşe
  • 610 – kiwi
  • 503 – fasole
  • 495 – grape-fruit roşu
  • 460 – struguri albi
  • 450 – ceapa
  • 400 – boabele de porumb
  • 390 – vinetele
  • 385 – conopida
  • 375 – mazărea congelată
  • 300 – cartofii
  • 295 – napii
  • 265 – salata
  • 250 – pepenele galben
  • 210 – banana
  • 207 – măr
  • 205 – tofu de soia
  • 200 – morcov
  • 200 – fasolea urcătoare
  • 195 – tomatele
  • 176 - zucchini
  • 175 – piersică
  • 170 – caisă
  • 110 - pară
  • 100 – pepene roşu
  • 75 – ţelină
  • 60 – castravete

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu