Puterea anti-oxidantă a unor uleiuri esenţiale (în unităţi ORAC / 100 ml produs)
- 1.078.687 - Cuişoare
- 379.800 - Iarba de smirnă
- 298.300 - Coriandru
- 238.400 - Fenicul
- 221.000 - Salvia muscat
- 218.600 - Muşeţel
- 169.000 - Cedru
- 160.400 - Trandafirul de damasc
- 159.590 - Cimbrul
- 158.100 - Nucşoara
- 153.007 - Oregano
- 134.300 - Roiniţa
- 130.900 - Măghiran
- 130.000 - Ylang ylang
- 113.200 - Ulei din lemn de trandafir
- 103.440 - Scorţişoara
- 101.000 - Muşcata trandafir, geranium, năpraznica
- 99.300 - Ghimbir
- 98.900 - Dafinul
- 83.000 - Eucalipt
- 82.400 - Chimion turcesc
- 79.700 - Piper negru
- 74.300 - Khus-khus
- 73.600 - Portocal dulce
- 69.200 - Lămâia verde Kafru
- 61.900 - Sânziana de grădină
- 55.900 - Coada şoricelului
- 54.000 - Busuioc
- 47.900 - Bradul argintiu
- 37.900 - Tarhon
- 37.300 - Menta
- 35.600 - Mărar
- 30.300 - Ţelina
- 26.500 - Mandarine
- 25.400 - Mirt
- 24.300 - Chiparos
- 18.898 - Portocală
- 189.000 – vitamina C
- 135.000 – vitamina E
- 70.000 – cireşele Acerola
- 26.000 – pudra de cacao neprelucrată
- 25.300 – fructul de lyci
- 13.120 – ciocolata neagră
- 6.740 – ciocolata cu lapte
- 5770 – prune uscate
- 5216 – 1 pahar de must de struguri negri
- 3307 – rodie
- 2830 – strugurii negri
- 2400 – afine
- 2036 – mure
- 1939 – usturoi
- 1770 – varză
- 1750 – coarne
- 1540 – fragi
- 1506 – noni
- 1274 – 1 pahar suc de grape-fruit roşu
- 1260 – spanac
- 1220 – zmeură
- 1150 – bostan galben
- 1142 – 1 pahar suc de portocală
- 980 – varză de Bruxelles
- 949 – prune negre
- 930 – salata alfalfa
- 909 – spanac fiert
- 890 – broccoli
- 840 – rădăcină de sfeclă
- 782 – avocado
- 750 – portocala
- 739 – struguri roşii
- 710 – piper roşu
- 670 – cireşe
- 610 – kiwi
- 503 – fasole
- 495 – grape-fruit roşu
- 460 – struguri albi
- 450 – ceapa
- 400 – boabele de porumb
- 390 – vinetele
- 385 – conopida
- 375 – mazărea congelată
- 300 – cartofii
- 295 – napii
- 265 – salata
- 250 – pepenele galben
- 210 – banana
- 207 – măr
- 205 – tofu de soia
- 200 – morcov
- 200 – fasolea urcătoare
- 195 – tomatele
- 176 - zucchini
- 175 – piersică
- 170 – caisă
- 110 - pară
- 100 – pepene roşu
- 75 – ţelină
- 60 – castravete
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu