Principalii antioxidanţii naturali (exogeni)
- Resveratrolul
- Carotenoizii (reprezintă o clasă formată din >600 de substanţe, dintre care cele mai cunoscute sunt : a- şi b-carotenul, licopenul, luteina, zea-, canta-, viola-, astero-xantina, apocarotenal, b-apo-8-carotenal...)
- Picnogenolii
- Acidul ascorbic (vitamina C)
- Complexul vitaminic E
- Acizii graşi w 3
- Acizii graşi w 6
- Coenzima Q10 (e şi endogen)
- Bioflavonoidele
- Niacina (vitamina B3 sau NAD(P)-ul)
- Germaniul organic
- Seleniul
- Zincul
- Manganul
- Cuprul
- Molibdenul
- MSM (metil-sulfonil-metanul)
- Lactoferina
- Betanina
- Sulforafanul
- Indol-3-carbinolul
- Capsicaina (capsaicina)
- Limonena
- Antocianinele
- Acidul elagic
- Sulfidele
- (Tri-)terpenele
- Substanţele indolice
- N-acetil-cisteina
- EDTA
- Ionul de hidrogen (H-)
- Acidul lipoic (e şi endogen)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu