- Vitamină hidrosolubilă, cea mai termolabilă şi fotosensibilă dintre toate vitaminele
- Nu poate fi sintetizată de organismul uman şi nici de cel al cobaiului
- Surse : măceşe, coacăze negre, kiwi, frunzele de pătrunjel, hrean, măcriş, tarhon, mărar şi varză, citrice, căpşune...
- Substanţă anti-oxidantă extrem de puternică, cu moleculă mică
- Prima vitamină în lupta anti-bacteriană şi anti-virală, a-II-a vitamină în lupta anti-cancer
- Întăreşte peretele vascular
- Fixator de Calciu mai puternic decât vitaminele D
- Scade colesterolul total şi creşte HDL-C
- Previne şi distruge placa de aterom (la peste 300 mg/zi în prezenţa unui CT<160 mg%)
- Previne cataracta, îi opreşte evoluţia şi chiar determină regresia ei
- Creşte longevitatea şi scade numărul deceselor de orice cauză
- Indispensabilă pentru absorbţia Fierului
- Măreşte rezistenţa organismului la efort
- Cresc performanţele intelectuale şi indicele IQ (alături de vitamina B1)
- Asigură integritatea tegumentelor şi mucoaselor
- Fortifică musculatura şi ţesutul conjunctiv
- Stimulează eliminarea Pb din oase
- Participă la sinteza colagenului
- Rol desensibilizant (anti-alergic)
- Grăbeşte vindecarea hepatitelor acute şi opreşte evoluţia celor cronice spre ciroză sau cancer hepatic
duminică, 6 martie 2011
Acidul ascorbic - vitamina C
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu