vineri, 8 februarie 2013

Prăjitură cu coacăze roșii


Ingrediente:
  • 300 g făină,
  • 250 g margarină,
  • 200 g zahăr,
  • 200 g coacăze rosșii,
  • 3 - 4 linguri de griș,
  • 1 peaf de sare.
Am preparat un aluat din făină, sare, 100 g zahăr și 1/2 cană de apă rece de la frigider. Am frământat bine aluatul, după care l-am așezat într-o tavă rotundă tapițată în prealabil cu hârtie de copt. Am format marginile în așa fel încât să aibă un perete înalt de 2 cm. Am presărat aluatul cu griș, am așezat coacăzele (spălate și curățate în prealabil) pe aluat, am presărat  cele 100 de g de zahăr peste coacăze, am introdus tava în cuptorul încălzit în prealabil și am lăsat-o la foc potrivit până s-a copt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu